Herengracht500
Image default
Zorg

Het volgen van een AED cursus

Wekelijks worden ruim 300 mensen getroffen door een hartstilstand of een fibrillerend hart. In beide gevallen wordt de levenskans van het slachtoffer mede bepaald door het optreden van omstanders. In de AED cursus leert u hoe u op een verantwoorde en veilige manier de AED gebruikt.

Wat is een AED?

AED staat voor Automatische Externe Defibrillator en  kan door het toedienen van een elektrische schok het hart resetten (defibrilatie). Iedereen kan, wanneer de AED cursus  is gevolgd dit apparaat bedienen. AED’s worden op steeds meer plekken geplaatst. Je vindt ze voornamelijk in openbare ruimten als treinstations, vliegvelden, winkelcentra, sportverenigingen, horecagelegenheden, seniorencomplexen en woonwijken. Daarnaast heeft de politie en andere noodhulpauto’s van de politie ook voorzien van een AED. Een AED is te herkennen aan het groene afgebeelde beeldmerk.

Wat leert u tijdens de AED cursus?

Tijdens deze AED cursus leert u hoe u moet handelen wanneer iemand getroffen wordt of de voortekenen vertoond van een hartprobleem. U leert alle stappen die u moet ondernemen om een slachtoffer snel te helpen. Wanneer u deze cursus heeft gevolgd bent u in staat om de veiligheid van u en het slachtoffer te controleren,  de ademhaling van het slachtoffer te controleren en de juiste vervolg stappen toe te passen. Is de ambulance nog niet gearriveerd? Dan leer je ook tijdens de AED cursus hoe je moet starten met reanimeren. Naast het oefenen in reanimeren wordt ook de AED uitgelegd en hoe je deze kunt gebruiken. Wil je je aanmelden voor de AED cursus? Dat kan via de website. DE AED cursus wordt op veel verschillende locaties gegeven en er is er altijd wel eentje bij u in de buurt. Na het afronden van de AED cursus krijg je een certificaat. Dit certificaat is goedgekeurd en erkend door het Rode kruis. De cursus is zeer waardevol en nuttig. Je weet maar nooit wanneer je een leven kunt redden.