Herengracht500
Image default
Woning en Tuin

Tips voor het kiezen van de juiste badkamertegels

Wanneer je de badkamer verbouwt, wil je natuurlijk graag ook nieuwe badkamer tegels kopen. Tegels in de badkamer kunnen er namelijk voor zorgen dat de gehele badkamer als nieuw lijkt. Ondanks dat je wellicht bepaalde spullen niet vervangt, lijkt de badkamer dan alsnog op een geheel nieuwe badkamer. Nou is de vraag natuurlijk: welke tegels moet ik kiezen? In deze tekst gaan we kijken naar een aantal tips voor het kiezen van de juiste badkamer tegels.

Badkamertegel

Tegels in een badkamer kunnen verschillende voordelen hebben. Andere materialen, zoals bijvoorbeeld behang, zijn vaak niet geschikt voor een badkamer. Door het vocht beschadigen de materialen al snel en moeten de tegels vervangen worden. Ook zijn tegels veel makkelijker schoon te houden. Wanneer je dan kiest voor tegels in de badkamer, weet je in ieder geval zeker dat het een stuk makkelijker is om schoon te houden.

Trends in badkamer tegels

Momenteel zijn er een hele hoop trends in tegels voor de badkamer te vinden. Op dit moment is vooral een strakke, moderne badkamer helemaal in trend. Denk hierbij aan tegels met cement of beton achtige tinten die de hele badkamer bekleden. Ook kan spelen met verschillende materialen een mooi effect geven. Denk bijvoorbeeld aan gestructureerde tegels op de muren in combinatie met glanzende, gladde tegels op de grond. Ook felle en opvallende prints zijn helemaal in. Zoals we ook zien bij woonkamers en slaapkamers is het gebruik van planten een trend. Denk aan tegels met patronen van planten of bossen. Als laatste kun je spelen met verschillende lijnen in de tegels. Denk bijvoorbeeld aan hele strakke lijnen, maar ook aan lossere lijnen door middel van mozaïek.

Vloertegels

Qua vloertegels zijn er een hele hoop mogelijkheden. Wanneer je gaat voor een lichte kleur, zorgt dit vaak optisch voor een grotere ruimte. Wanneer je dan ook nog eens kiest voor langere tegels, zorgt dat voor nog een grotere ruimte. Anderen kiezen voor een warmere look. Dat kun je doen door donkerdere tegels te kiezen. Wanneer je bijvoorbeeld gaat voor bruine en grijze tinten, creëer je hiermee meer warmte dan lichte tegels. Er zijn tegenwoordig ook een hele hoop mogelijkheden qua vloerverwarming. Wanneer je uit het bad of de douche stapt, is er natuurlijk niets lekkerder dan warme voeten. De vloerverwarming zorgt voor warmte in de hele kamer en daardoor hoef je dus ook geen andere verwarmingen meer te plaatsen in de badkamer. Daarmee zorg je voor een nog strakkere aankleding van de badkamer.

Wandtegels

Ook qua wandtegels kun je een hele hoop kanten op. Wandtegels voor de badkamer zijn er natuurlijk in allerlei formaten, materialen en kleuren te krijgen. Wandtegels zorgen er voor dat de ruimte nog makkelijker schoon te houden is. Zo kun je wandtegels krijgen van natuursteen. Natuursteen zal de badkamer direct een luxueuze uitstraling geven. Een luxe badkamer zorgt er voor dat je helemaal waant in een luxe oord wanneer je thuis uit de douche stapt. Ook kun je qua tegels van de wand verschillende effecten creëren met verschillende materialen. Je kan kiezen voor gladde materialen, maar ook voor gestructureerde materialen om de kamer een interessante look te geven. Je kan er ook voor kiezen om algemene tegels te nemen en deze met sierplinten te versieren. Op die manier creëer je ook een andere look.

https://www.detegelboutique.nl/