Herengracht500
Image default
Onderwijs

The Square Mile – Zakelijke taaltrainingen Nederlands en Engels voor expats en meer talen

Voor een zakelijke taaltraining Nederlands, zoals Nederlands voor expats, kunt u het hele jaar terecht bij The Square Mile. Dit taleninstituut richt zich niet alleen op de Nederlandse taal. De taaltrainers spreken bijvoorbeeld ook Engels, Italiaans, Duits, Portugees, Spaans, Chinees, Frans en Russisch.

Kijken we naar de taalcursus Engels en leggen we die bijvoorbeeld naast de taalcursus Nederlands dan zijn er – naast de overeenkomsten – veel verschillen. Zo wordt op deze zes gebieden bij iedere taaltraining van The Square Mile maatwerk geboden: de trainingslocatie (online of incompany), de leerdoelen, het vakgebied, het startniveau, de groepsgrootte (van 1 tot 150 deelnemers) en de planning.

Spaans is een belangrijke wereldtaal. Deze Romaanse taal kent, als nummer 2 achter het Mandarijn, veel moedertaalsprekers. Zeker 450 miljoen mensen hebben Spaans als eerste taal. Tellen we daar iedereen bij op die Spaans beheerst naast de moedertaal, dan komen we op een aantal tussen 525 en 580 miljoen. Zowel in Latijns-Amerika als in Spanje kent de taal verschillende varianten. Kenners bestempelen Spaans zoals het in Noord-Spanje gesproken wordt als meest zuiver.

Het español of castellano stamt af van het vulgair Latijn. Deze vorm van het Latijn wordt ook wel Volkslatijn genoemd. In de tijd dat de Romeinen hun grondgebied uitbreidden, werd Volkslatijn gesproken. Tegenover vulgair Latijn staat klassiek Latijn: de taal van het literaire proza. Er bestaan twee belangrijke bronnen betreffende de Spaanse taal. Allereerst de Glosas Emilianenses en de Glosas Silenses. Beide stammen uit de tweede helft van de tiende eeuw. De manuscripten komen uit de kloosters San Millán de la Cogolla en Santo Domingo de Silos. De religieuze teksten geven onder meer inzicht in de klankverschuivingen tussen het Latijn en het Spaans. Het anonieme Cantar de mio Cid (Zing van mijn Cid, Cid is de bijnaam van krijger Rodrigo Díaz de Bivar) wordt beschouwd als hét basisgedicht van de Spaanse literatuur. De meningen verschillen over de datering. Sommige historici schrijven het gedicht toe aan de tweede helft van de 12 eeuw, anderen aan de eerste helft van de dertiende eeuw.

https://www.thesquaremile.nl