Herengracht500
Image default
Onderwijs

3 Redenen om te kiezen voor een BBL opleiding in de techniek

Heb jij een passie voor techniek of heb jij een goed technisch inzicht? Dan is wellicht een mbo techniek opleiding iets voor jou. Misschien weet je al zeker dat je iets met techniek wil doen, maar weet je nog niet welke opleiding. Elke dag is weer een nieuwe uitdaging. Techniek is enorm interessant en blijft zich in hoog tempo ontwikkelen. Tegenwoordig speelt techniek zo’n cruciale rol in alles om ons heen, we kunnen niet meer zonder! Goede technici zijn daarom harder nodig dan ooit. Een beroepsbegeleidende leerweg (BBL) in de techniek kent vele voordelen. Dit zijn 3 redenen om te kiezen voor een BBL opleiding in de techniek. 

1. Minder theorie

Hoewel veel opleidingen vooral gericht zijn op theorie en hele dagen in de schoolbanken zitten is dat bij een BBL opleiding anders. Bij een BBL opleiding hoef je doorgaans maar 1 of maximaal 2 dagen in de week naar school, de overige dagen mag je al direct praktijkervaring op gaan doen bij een stagebedrijf of je krijgt bedrijfsgerichte praktijklessen. Dat maakt een BBL opleiding zo fijn voor iedereen die liever iets met zijn handen maakt dan met zijn neus in de boeken zit. 

2. Geld verdienen tijdens je studie

Nog een groot voordeel van het volgen van een BBL opleiding is dat je bij een bedrijf gaat stage lopen en je hier ook voor krijgt betaald! En in veel gevallen wordt zelfs de opleiding door je stagebedrijf betaalt. Je kunt dus een beroep leren en geld verdienen tegelijk én dat allemaal zonder een studieschuld op te bouwen.

3. Grote baangarantie

Na een BBL opleiding in de techniek hoef je niet bang te zijn dat je niet aan de baan komt. In deze branche is er werk genoeg en staan bedrijven te springen om jou als werknemer.Ook krijgen veel studenten een baan aangeboden door hun leerbedrijf, waar ze tijdens de opleiding al hebben gewerkt. Nog een voordeel ten opzichte van theoretisch geschoolde studenten is dat jij al een hele bak werkervaring hebt opgedaan tijdens je opleiding. Kortom, twijfel je nog, schrijf je dan snel in voor een BBL opleiding in de techniek.