Herengracht500
Image default
Auto's en Motoren

Ook tweedehands Renault Kadjar is een gewilde auto

Renault presenteerde in 2015 de Kadjar. De Kadjar kun je omschrijven als een compacte SUV. Met de lancering van de Kadjar vulde Renault de leegte in die was ontstaan tussen de Renault Captur en de Koleos.

Autodromen.nl zette je op het spoor van de Renault Kadjar

Auto blog Autodromen.nl zette je op het spoor. Je was op zoek naar een compacte SUV en had eigenlijk niet meteen aan de Renault Kadjar gedacht. Daarmee inspireerde het blog ook jou, zoals het dat al bij zoveel mensen deed. Je vindt er het laatste autonieuws en eigenlijk alles wat direct en indirect met de auto te maken heeft.

Minder budget nodig

De Renault Kadjar ontwikkelde Renault in samenwerking met Nissan. Daardoor gebruikt de Kadjar veel van de techniek die ook in de Nissan Qashqai toegepast wordt. Behalve de motoren, worden ook een aantal carrosseriedelen en de raam- en daklijn gedeeld. Dit maakte dat Renault de Kadjar met minder budget kon ontwikkelen. Gek genoeg, zo lazen we op Autodromen.nl, worden beide auto’s niet in dezelfde fabriek geproduceerd en zelfs in verschillende landen geproduceerd.

 

Licht omhoog lopende koplampen

Ondanks de overeenkomsten met de Qashqai heeft de Kadjar wel degelijk de typische Renault uitstraling. En dus ontbreekt het grote, kenmerkende logo niet op de grille van de auto, een auto die opvalt door de licht omhoog lopende koplampen. Alle uitvoeringen, dus ook de tweedehands Renault Kadjar, zijn voorzien van voorwielaandrijving. Alleen op de 1,6 dCi uitvoering kun je kiezen voor vierwielaandrijving. De tweedehands Renault Kadjar is populair, al is het aanbod nog niet heel groot, de Kadjar werd immers pas in 2015 gelanceerd. Wie een gebruikte Kadjar zoekt, moet dus snel handelen als er een dergelijke auto op de markt komt, want doorgaans hebben ze heel snel weer een nieuwe eigenaar gevonden.

Gerelateerde artikelen

Een belangrijke naam in de geschiedenis van de Mini is die van John Cooper.

Doe een heftruck opleiding voor de veiligheid

Het mooiste assortiment Akrapovic uitlaten bij ons