Herengracht500
Image default
Energie

Nieuwe functie als elektricien

Er zijn mensen die denken dat het enige wat je moet doen om elektricien te worden, het volgen van de bovengenoemde opleiding tot elektrotechnicus is. Je moet inderdaad lessen volgen aan een handelsschool voordat je elektricien wordt. Maar dat is niet de enige stap die je moet nemen om je nieuwe carrière bij Elektricien Helmond te beginnen. Je moet ook minstens een paar jaar als leerling van een elektricien werken. Deze elektricien maakt je wegwijs en leert je alles wat je moet weten om als volwaardig technicus aan de slag te gaan. Als leerling word je waarschijnlijk niet gedwongen om veel gevaarlijk werk te doen. 

Mensen zijn afhankelijk van een elektricien

Werken als elektricien is geen normale 9 tot 5 baan. Er zullen momenten zijn waarop je elektrische reparaties uitvoert aan iemands huis nadat hij wakker is geworden en geen elektriciteit meer heeft. Er zullen ook tijden zijn dat je ’s avonds laat op telefoontjes reageert. De mensen in je gemeenschap zijn afhankelijk van jou omdat jij ze moet helpen met hun elektrische behoeften. Als je hen wilt laten zien dat ze op je kunnen rekenen, zal je soms je evenwicht tussen werk en privé moeten opofferen. Tegelijkertijd zal je ervoor moeten zorgen dat je je kunt concentreren op de taken terwijl je lange uren maakt. 

Zware fysieke taken uitvoeren

Sommige elektrische klussen zijn relatief eenvoudig. Zo is het vervangen van een verlichtingsarmatuur of het installeren van een nieuw stopcontact voor een huiseigenaar niet bepaald slopend werk. Maar er zullen momenten zijn waarop je tot het uiterste wordt gedreven bij het aanpakken van elektrische klussen. Misschien moet je op hoge ladders klimmen of door donkere kelders kruipen om een klus te klaren. Als je 25 of 35 bent, is dat niet zo moeilijk. Maar als je eenmaal 50 en ouder bent, zul je je niet meer op dezelfde manier kunnen bewegen als vroeger.