Herengracht500
Image default
Aanbiedingen

Molenaarstrappen

Molenaarstrappen

Het kenmerk van de molenaarstrappen is dat het rechte trappen zijn die twee verdiepingen met elkaar verbindt. Er zit dus geen draaiing in.

 

Steile trap

De molenaarstrap wordt ook wel steektrap genoemd. Vroeger zag je ze veel in molens (vandaar de molenaarstrap). Omdat de ruimte in de molen vaak beperkt was ontstond de behoefte om een steile trap tussen de verdiepingen te plaatsen. Deze trap werd in het trapgat gestoken. Dat is de reden waarom ze dus ook steektrap genoemd worden. Vaak werden de trappen tijdelijk geplaatst en weer weggehaald wanneer de het trapgat gesloten werd. Hierdoor had de molenaar nog meer ruimte om te werken. 

 

Diverse maten

Je kunt een molenaarstrap in diverse maten krijgen. De langste trap is zo’n drie en een halve meter lang. Daarbij is de afstand tussen de treden 20 centimeter. Afhankelijk van de afstand die je moet overbruggen tussen de verdiepingen wordt de lengte bepaald. Hoewel de lengte varieert is de breedte altijd gelijk. De trap is recht en is iets meer dan 40 centimeter breed.

 

Kant en klare trappen

Er worden trappen geleverd die je zelf als bouwpakket in elkaar moet zetten. Daar zitten best veel nadelen aan. We kunnen het ons goed voorstellen dat je niet dagelijks met trappen bezig bent. Terwijl je wel werkt aan een trap waarmee je de hoogte in moet. Dat moet dus wel veilig. We raden je dan ook aan om kant en klare trappen te kopen. Deze trappen zijn in elkaar gezet door vakmensen die verstand hebben van het product. Zo weet je dus zeker dat je altijd een degelijke trap hebt die goed is gefabriceerd. Daarnaast geven deze vakmensen je ook nog eens advies wanneer je twijfelt aan welke trap het beste geschikt is voor jouw project. 

 

Koop je molenaarstrap bij Van Eldik Ladders

Van Eldik Ladders heeft een groot assortiment aan trappen op voorraad. Dat betekent dat je snel kunt beschikken over je net nieuwe aangeschafte trap. Daarnaast hebben ze bij Van Eldik de expertise in huis om je altijd het beste advies te geven over je project. Ook geven ze tips hoe je het veiligste werkt met de trappen. Wellicht is het verstandig om je trap toch vast te zetten met een rail en een set haken. Hiermee haak je de trap eenvoudig vast aan de verdieping zodat hij altijd stevig staat. Heb je dus vragen? Bel even met Van Eldik, je wordt altijd persoonlijk geholpen.

 

https://www.vaneldikladders.nl/