Herengracht500
Image default
Bedrijven

Mijn groepenkast vervangen op een veilige manier

Een ervaren elektricien die net aan een nieuwe klus begint denkt altijd in het begin aan één ding,veiligheid. Veiligheid hoort ten alle tijden het belangrijkste te zijn, elektriciteit is gevaarlijk en zeker niet te onderschatten. Dus of je nou een beginner bent of een ervaren elektricien, veiligheid gaat eerst. Maar hoe kan je dan veilig aan elektra werken? Een groepenkast vervangen op een veilige en verantwoordelijke manier, hoe doe je dat? Hieronder kan je meerdere tips vinden die je kunnen helpen met veilig werkzaamheden uitvoeren aan elektra.

Kennis opdoen

Wat heel belangrijk is, is om vooraf genoeg kennis op te doen over de werkzaamheden die je gaat doen. Een voetbalclub doet immers ook niet mee aan een wedstrijd zonder de juiste tactieken. Als je een groepenkast gaat vervangen lees je dan eens in over hoe een groepenkast in elkaar zit, waar dienen alle knoppen voor en wat zijn bijvoorbeeld valkuilen waar je tegenaan kan lopen. Als je je goed inleest weet je vooraf wat je te wachten staat en hierdoor kan je rustiger en sneller te werk zonder fouten te maken.

Maak een overzichtelijk schema

Door een schema te maken krijg je een goed overzicht. In het overzicht staat namelijk waar al je stopcontacten liggen, waar je huidige elektra ligt en meer. Als je dan toevallig ergens moet boren dan weet je waar je niet en wel kan boren. Ook hierdoor worden veel ongelukken voorkomen.

Zet de stroom uit

Als je aan elektra gaat werken, een groepenkast vervangen bijvoorbeeld dan is het belangrijk om natuurlijk de stroom uit te zetten. Omdat je niet achter een groep werkt is het belangrijk om de hele stroom uit te zetten omdat je je groepenkast niet alleen maar voor een deel kan uitschakelen.

 

Mocht je er niet uitkomen, schakel dan tijdig een elektricien in.