Herengracht500
Image default
Sport

Hoe kan je het beste een tennisarm behandelen?

Sporten is voor ieder mens gezond, veel mensen vinden ook sporten erg leuk. Toch zijn er ook mensen die het liever niet doen. Mensen die het juist te vaak doen die lopen sneller blessures op wat soms heel naar kan zijn en ook nog eens lang kan duren. Bij de sport tennis ervaren veel mensen wel eens een tennisarm. De tennisarm wordt zo genoemd omdat dit vaak voorkomt bij de sport tennis, echter wordt de tennisarm nog bij veel andere bewegingen en handelingen opgelopen. Je kan het beste een tennisarm behandelen op een paar verschillende manieren, lees die verder in het artikel.

Oorzaken tennisarm

Een tennisarm wordt zoals ik net zei vaak bij het tennissen opgelopen en daarom heeft het ook deze naam gekregen. Je kan de tennisarm op nog veel meer manieren oplopen en het is goed om te weten hoe je de tennisarm kan vermijden. De tennisarm ontstaat doordat er een bepaalde beweging wordt gemaakt die niet goed uitgevoerd wordt waardoor de pezen die aan het elleboog bot vast zitten scheurtjes kunnen oplopen. Wanneer je bijvoorbeeld tijdens het tennissen de pols te vaak draait, wanneer je tijdens het typen op je pc of laptop te vaak en te lang doet, bij het tillen van zware spullen en te lang boven je hoofd aan het werken bent. Dit zijn een aantal voorbeeld waarbij je een tennisarm kan oplopen. 

Het belangrijkste om te weten is dat je er op moet letten dat je niet te veel met je onderarm draait of je pols te veel gebruikt. 

Behandeling tennisarm

Een tennisarm kun je het beste behandelen bij een chiropractor. De chiropractor kan door het toepassen van manuele technieken de doorbloeding naar de pezen sneller of beter laten stromen waardoor het sneller kan genezen. Gebruik je arm, hand en pols gewoon zoals je altijd zou doen. Geef het juist zo min mogelijk rust in plaats van te veel.