Herengracht500
Image default
Cadeau

Hoe een Rubiks kubus op te lossen

Een Rubiks kubus is een driedimensionaal speelgoed of puzzel die in 1974 is ontstaan. Het is uitgevonden door de Hongaarse beeldhouwer en professor in de architectuur Erno Rubik. De architectuur van de originele Rubiks kubus bestaat uit zes vlakken, waarbij elk vlak bedekt is met negen stickers van verschillende kleuren: wit, blauw, oranje, rood, groen en geel.

De nieuwste versie van de Rubik’s kubus is gemoderniseerd tot gekleurde kunststof panelen, die striping en vervaging tegengaan. In het huidige model van Rubik zijn de verschillende kleuren, zoals blauw tegengesteld aan groen, wit tegenover geel, en oranje tegenover rood, en rood, blauw en oranje gerangschikt met de klok mee.

Voorheen varieerde de kleur van de Rubik’s van kubus tot kubus. Dankzij een intern Rubik’s kubusmechanisme kan elk vlak vrij ronddraaien. Zo kun je de kleuren gemakkelijk door elkaar halen. De Rubik’s worden alleen als opgelost beschouwd als elk vlak in één kleur is veranderd.

Het oplossen van de Rubiks kubus kan best moeilijk of frustrerend zijn, en het lijkt misschien bijna onmogelijk om de oorspronkelijke vorm te herstellen. Als je eenmaal een paar algoritmen hebt geleerd om de Rubik’s kubus op te lossen, is het vrij eenvoudig op te lossen. In deze tutorial bespreken we de laagprocedure. In de laagprocedure lossen we eerst de eerste laag op, dan de middelste laag en als laatste de laatste laag.

Eerste laag:
Selecteer een gezicht om te beginnen:
Laten we dit concept met een voorbeeld begrijpen; Selecteer eerst de kleur voor de eerste laag is wit. Als je de Rubiks kubus gaat oplossen, is het essentieel om ervoor te zorgen dat het oplossen van de andere kubus dan de witte kleur verwarrend kan zijn.

Los het kruis op:
Zodra je het witte vlak hebt geselecteerd om te beginnen, moet je de kant met het witte vierkant in het midden vinden en deze bovenaan houden. Plaats daarna de vier randen met wit op hun plaats. De kleur die de randen hebben, moet in lijn zijn met zowel het witte midden als het midden aan de zijkanten van de kubus. Je hebt maximaal 8 zetten nodig om het kruis op te lossen.

Als u een witte rand op de juiste positie plaatst, maar deze wordt omgedraaid, moet u deze uit de bovenste laag halen en deze effectief besturen.

+ Als u extreme moeilijkheden ondervindt, moet u afwisselend een witte rand naast het gele middelpunt plaatsen en vervolgens elke rand boven het juiste midden draaien, daarna naar beneden halen, zodat deze nu naast het witte midden wordt geplaatst.

Draai de kubus op 180 ° positie zodat het kruis op de bodem komt te staan.

Los de vier hoeken op:
Zodra je het kruis van de eerste laag hebt opgelost, moet je stap voor stap de vier hoeken van de eerste laag oplossen. Je zou ook in staat moeten zijn om de hoeken op de juiste positie te lokaliseren zonder dat daarvoor een algoritme nodig is. U kunt een voorbeeld vinden van het oplossen van het gegeven diagram met één hoek.

Middelste laag
Zoek de vier randen van de middelste laag:
In de middelste laag plaats je de vier randen, het zijn die randen die de gele kleur niet bevatten. Hier hoeft u slechts één methode te leren om de middelste laag te bepalen, en de tweede methode is symmetrisch ten opzichte van de eerste methode.

Als het randstuk zich in de laatste laag bevindt:
Als de positie van het randstuk in de middelste laag maar niet in de juiste richting of de verkeerde positie is, moet u dezelfde procedure toepassen om een ​​ander randstuk op zijn locatie te lokaliseren. Uw randstuk bevindt zich dan in de laatste laag en u hoeft het algoritme gewoon opnieuw te gebruiken om het nauwkeurig in de middelste laag te lokaliseren.

 

rubiks kubus

 

https://breinbrekers.be