Herengracht500
Image default
Bedrijven

Hoe betaal ik een pand?

Voor het betalen van een pand heb jij een hypotheek bedrijfspand nodig. Dit wordt ook wel een zakelijke hypotheek genoemd en heeft te maken met het financieren van een woning of een pand gericht op jouw onderneming. Bij een bedrijfspand gaat het niet om een locatie waarin jij zal wonen maar voornamelijk om een locatie die jij zal gebruiken voor jouw onderneming. Immers heeft elke ondernemer naast een visie en identiteit tevens een vaste locatie nodig. Voor het verkrijgen van een hypotheek waarmee jij een bedrijfspand kan financieren geldt dat jij vaak bij een bank moet gaan kijken. Niet iedere bank geeft een hypotheek waarbij geldt dat jij deze kan gebruiken voor het financieren van een pand.

De kredietverlener

De kredietverlener is iemand die bereid is om een bepaald bedrag uit te lenen aan jou. Hiermee kan jij dan jouw onderneming opstarten door bijvoorbeeld een pand te kopen. Niet iedere bank geeft deze lening maar er zijn gelukkig wel specifieke banken gericht op het verlenen van krediet aan ondernemers. Door op zoek te gaan naar een hypotheek voor jou als ondernemer maak je kans van slagen indien jij verschillende opties bekijkt en vergelijkt met elkaar. Kies natuurlijk na afloop van het vergelijken voor een kredietverlener waarbij er sprake is van lage rente en een lange termijn om het bedrag terug te betalen.

De grootte van het bedrag

Het is bij het lenen van geld zo dat jij niet altijd bepaald hoeveel geld je leent. Indien jij geen schulden hebt en wellicht wat eigen vermogen hebt opgebouwd is de kans op het verkrijgen van een lening waar meer geld mee gepaard is groter dan wanneer dit niet het geval is. Indien jij onvoldoende geld kan lenen bij één bank dan is het mogelijk om naar meerdere instanties te gaan en op deze wijze voldoende geld in totaal te lenen.

Vraag advies

Het is tevens belangrijk om advies te krijgen. Ga vooral in gesprek met iemand. Denk hierbij aan een financieel adviseur of aan verschillende hypotheekverstrekkers. Het is namelijk niet zo dat jij per se in zee moet gaan met de hypotheekverstrekker waarmee jij een gesprek voert. Door een gesprek aan te gaan met een bank ben jij in staat om te horen waar zij naar kijken en wat de punten zijn waar jij als ondernemer aan moet werken. Dit een mooie manier om op een eenvoudige wijze beter te worden in wat je doet en jouw kans op succes te vergroten.

Geld lenen is niet zonder risico’s

Wat erg belangrijk is om te vermelden is dat geld lenen niet zonder risico’s is. Hoe groot jouw ambitie ook mag zijn en hoe hard jij ook bereid bent om te werken, het blijft een onzeker beroep om ondernemer te zijn. Daarom helpt het om een back-up plan te hebben of een extra inkomstenbron mocht het zo blijken te zijn dat jouw onderneming geen succes wordt. Jij maakt de meeste kans op succes door goed onderzoek te doen, verschillende opties te overwegen, advies te vragen en door een gat in de markt te vinden.

FinaForte is specialist in hypotheken voor ondernemers.