Herengracht500
Image default
Toerisme

Amsterdam Light Festival routes

De route van het festival

Het Amsterdam Light Festival vindt elk jaar plaats en er is ook dit jaar een geheel nieuwe route voor je klaargezet. Het thema is ‘Celebrate Light’ en de rondvaart route bevat meer dan 20 lichtkunstwerken. De beste kunstwerken van de vorige edities worden dit jaar opnieuw tentoongesteld. De organisatoren van het festival hebben het publiek bij deze tentoonstelling de gelegenheid gegeven om mee te bepalen welke kunstwerken ze graag terug willen zien op zowel de waterroute als de wandelpaden. Geweldig toch? Heb je favoriete kunstwerken waar je naar uitkijkt? Lees dan verder over de route die je een déjà vu van je favoriete lichtkunstwerken zal geven.

De route

De Amsterdam Light Festival route loopt dit jaar langs het Oosterdok, Oudeschans, Amstel, Nieuwe Keizersgracht, Plantage Muidergracht en Entrepotdok.

Oosterdok wordt als een van de mooiste plekken van Amsterdam beschouwd wegens de moderne architectuur en de unieke setting. De route begint naast het Centraal Station, op nog geen 10 minuten rijden van de Ring A10. Daarna zet het zich langs de Oudeschans, het Nieuwe Gracht door de brede gracht in het oostelijk deel van de binnenstad van Amsterdam voort. Vandaar vervolgen we met Amstel, de gekanaliseerde rivier in het zuiden van Noord-Holland. Het gebied langs de rivier wordt aangeduid als Amstelland. Verder gaan we vanuit het verlengde van de Keizersgracht, waar Nieuwe Keizersgracht ligt naar Plantage Muidergracht in de Plantage, in Amsterdam-Centrum. Tenslotte komen in het grootste bewoonde pakhuizen complex van Amsterdam, Entrepotdok.

De wandeling

Je kunt vanaf de kade al genieten van de lichtkunstwerken. De wandeling is in vergelijking met de rondvaart wel gratis en ongeveer 6,5 kilometer lang. In deze speciale wandelroute die er is opgezet, loop je gezellig met je kennissen langs de kunstwerken heen. Ook kun je hier kiezen tussen de wandeltocht met of zonder een audiogids. Natuurlijk mag je zelf je route bepalen, maar voor een volledige ervaring van deze attractie en op aanraden van de gids wordt aanbevolen om tijdens je wandeling te beginnen bij de bekende “Ghost ship”. Deze staat aan het begin van de route.

Rondvaart Amsterdam

Varen duurt ongeveer 75 tot 90 minuten. De tijd verschilt omdat er naast de rondvaarttochten en je eigen boot ook andere tours beschikbaar zullen zijn, zoals de open boot tour. Je vaart dan niet in een rondvaartboot door de waterwegen, maar met een sloep. Omdat deze boten een stukje kleiner zijn, wordt er geen gebruik gemaakt van de audiotour, maar is je schipper tegelijkertijd je gids!

Rekening houdende met de nieuwe corona maatregelen worden de lichtkunstwerken vanaf 9 december aangezet tussen 7.00 en 9.00 uur ’s ochtends en daarna weer tussen 15.00 en 22.00 uur ‘s nachts. Voor de rondvaart wordt er alleen vanaf 15.30 uur met de toegestane capaciteit gevaren. Heb je je ticket al?

https://www.floating-amsterdam.nl/