Herengracht500
Image default
Woning en Tuin

Waarom Noord-Holland een aantrekkelijk woongebied is

De Randstad is populair, van alle kanten trekken mensen naar dit gebied. Dat kan zijn vanuit Limburg of Groningen, maar ook echt vanuit de andere kant van de wereld. Denk maar aan expats die voor een bepaalde periode werkzaam zijn in Nederland en dan met name in Noord-Holland. Door de vele kansen op het gebied van werken en wonen, is Noord-Holland een aantrekkelijk gebied gebleken. Zo kan je er fijn wonen en zijn de afstanden behapbaar, dus mocht je in een bepaalde plaats wonen en elders werken dan is dit te overzien. Wanneer je een huis zoekt in Amsterdam, bedenk dan dat het ook een mogelijkheid is om in de omgeving van Amsterdam te wonen.

Verder dan je neus lang is

Allicht denk je in eerste instantie, dat je per se in Amsterdam wilt en moet wonen. Dit omdat de stad een enorme aantrekkingskracht heeft, veel verschillende culturen behuisd en er altijd wel rumoer en festijn is. Echter kan je je ook bedenken of het dan nodig is om daar midden in te wonen. Is het noodzakelijk om in deze fase van je leven in Amsterdam te wonen, of past wellicht juist de omgeving wat meer bij je huidige situatie.

De stad blijft altijd deel van je

Veelal zijn mensen geboren en getogen in een bepaald gebied en voelen er daardoor een specifieke binding mee. Dit geldt ook voor Amsterdam en wellicht herken je het bij jezelf ook, dat je het daardoor lastig of spannend vindt om de stap te zetten om buiten de stap te kijken. Echter kan je je bedenken dat de stad deel is geworden van je karakter, dus dat stukje van de stad neem je met je mee.

Of je nu naar Landsmeer of Haarlem zou gaan, je hart blijft Amsterdams.

Vergroot je kansen en krijg wat je wenst

Door ook buiten de stad je te oriënteren op het aanbod en de nieuwbouwprojecten, is de kans groter dat je een huis zal vinden dat aan je wensen kan voldoen. Om een gemiddeld beeld van de huidige meest gezochte filters te schetsen: een tuin, drie slaapkamers, een bad en een rustige kindvriendelijke buurt. Daarnaast is het waarschijnlijk ook jouw wens dat het groen en schoon is in de buurt en dat je niet of nauwelijks te maken zal hebben met groot onderhoud.

Wanneer je je zoekfilter instelt op Amsterdam en omgeving is de kans groter dat je je droomhuis zal vinden.

https://www.nieuwwonenamsterdam.nl/nieuwbouw-regio-amsterdam