Herengracht500
Image default
Electronica en Computers

Maatschappelijk verantwoord ondernemen met ITAD

De mogelijkheid bestaat dat vele van jullie niet bekend zijn met het begrip ITAD, en wat deze dienst vuur jullie als ondernemers kan betekenen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. ITAD staat voor Information Technologie Asset Disposition. Dit betekend het afvoeren van oude IT-apparatuur en deze vervolgens recyclen tot een nieuwe grondstof of product.

Dit betekent het afvoeren van oude hardware, het verwijderen of vernietigen van de data die nog is opgeslagen, het taxeren van de waarde van de oude hardware en vervolgens beslissen of deze nog gerefurbished kan worden of dat het gerecycled moet worden. ITAD voldoet dus goed aan de eisen voor duurzaamheid en in dit artikel leggen we uit waarom elke stap bijdraagt aan een duurzame maatschappij.

Stap 1

De eerste stap is het inzamelen en sorteren van oude hardware. Bedrijven die oude hardware afschrijven kunnen dit laten opkopen door IT-dienstverleners. Deze dienstverleners komen de hardware bij uw onderneming ophalen en registreren alles wat aangemerkt wordt voor transport. Vervolgens worden alle apparaten geanalyseerd en gesorteerd om een duidelijk beeld te krijgen van de staat van de apparatuur. U krijgt als ondernemer vaak binnen enkele dagen een bericht over welke producten waarde hebben en welke worden aangemerkt om gerecycled te worden.

Stap 2

Wanneer het niet zinvol is om een product opnieuw te gebruiken komt het in aanmerking om gerecycled te worden. Uw oude apparaten worden dan gedemonteerd en gesorteerd op onderdelen die geen gevoelige informatie bevatten en onderdelen die dit wel bevatten. De onderdelen die dit wel bevatten worden zorgvuldig behandeld zodat alle data verwijderd of vernietigd is. Al het materiaal word vervolgens gerecycled en met de nieuwe grondstoffen kunnen weer nieuwe materialen worden gemaakt. Erg goed voor het milieu dus en voor het duurzaam ondernemen.

Stap 3

De laatste stap binnen het proces van Information Technology Asset Disposition is het testen, repareren en vernieuwen van oude hardware ook wel refurbishen genoemd. Alle apparaten die hiervoor in aanmerking komen worden opgeknapt op het gebied van hardware. Op het gebied van software wordt er doormiddel van het programma blanco alle gegevens gewist en een nieuw systeem aangebracht. Op deze manier voelt een refurbished apparaat eigenlijk weer als nieuw.

Vervolgens worden de apparaten die refurbished zijn opnieuw aangeboden zodat ondernemer voordelig IT-apparatuur kunnen aanschaffen.

Wij hopen dat het u als ondernemer in dit artikel duidelijk is geworden dat u doormiddel van Information Technology Asset Disposition een flinke bijdrage kunt leveren aan de duurzaamheid van uw onderneming. Erg belangrijk aangezien maatschappelijk verantwoord ondernemen tegenwoordig belangrijk is binnen de Nederlandse en wereldwijde economie.

 

https://ctc-itsolutions.nl/itad/