Herengracht500
Image default
Aanbiedingen

Een belangrijke naam in de geschiedenis van de Mini is die van John Cooper.

De Mini verwierf wereldwijd een iconische status. In 1999 werd de originele Mini samen met de Ford Model T en de Volkswagen Kever verkozen tot een van de invloedrijkste auto’s van de twintigste eeuw.

Geschiedenis

Bij de lancering had niemand gerekend op het ongelooflijke succes van de Mini. Van de originele Mini zijn er tot 2000 meer dan 5 miljoen verkocht. Gedurende de meer dan 40 jaar waarin de originele Mini is geproduceerd werd er technisch nauwelijks iets veranderd.

In 1961 presenteert John Cooper de eerste door hem ontwikkelde sport versie van de Mini. Deze sportieve uitvoering heeft een 55 pk sterke motor in plaats van de reguliere 34,5 pk. De opvolger van de Cooper is de nog snellere Cooper S die ook succesvol was in de rallysport. 

Nieuwe Mini

De overgang naar het nieuwe millennium was ook het moment dat er gestopt werd met de productie van de originele Mini. Na 41 jaar en 5.387.862 auto’s kwam de laatste “oude” Mini uit de fabriek in Longbridge rollen.

BMW dat sinds 1994 de eigenaar was van introduceerde in 2001 de “New Mini”. Op basis van het originele ontwerp werd een grotere en volledig nieuwe auto ontwikkeld.  Dit werd onmiddellijk een succes. Hierna kwamen de verschillende varianten, waaronder de ruime Clubman, de nog ruimere Countryman en de Cabrio.

Cooper

Een belangrijke naam in de geschiedenis van de Mini is die van John Cooper. Hij had ervaring met het opvoeren van de Mini motor omdat hij dezelfde krachtbron gebruikte in zijn racewagens. Met het gebruiken van de door Cooper opgevoerde motor in de Mini was de Mini Cooper geboren.

Mini Private Lease

Wanneer men tegenwoordig over een Mini spreekt gaat, dan gaat het om de Mini Hatchback. Deze wordt ook wel Mini Cooper, Mini One of gewoon Mini genoemd. Hij is leverbaar met 3 of 5 deuren en is de meestverkochte Mini uitvoering. Met de opkomst van Private Lease is ook Mini Private Lease snel populair geworden.

Bij private lease betaal je een vast bedrag per maand voor je nieuwe Volvo. Voor een all-in leasetarief is alles geregeld: onderhoud, banden, verzekering, wegenbelasting, afschrijving, reparaties en rente. Bij pech en ongevallen krijg je altijd ondersteuning.

Mini Electric

Waar de oliecrisis aan de basis stond van de eerste Mini is het opnieuw een wereldwijde olie gerelateerde uitdaging die zorgt voor innovatie. De opwarming van de aarde en de ambitie om te stoppen met het gebruik van fossiele brandstoffen zorgen nu voor een nieuwe innovatiegolf.

De Cooper SE is de eerste volledig elektrisch aangedreven Mini. In de Mini zit een 135kw sterke elektromotor. Mini Electric Private Lease wint snel aan populairiteit. 

Clubman

De eerste Clubman van MINI Cooper is geproduceerd in 1969. De Clubman is een stationwagen met als opvallend kenmerk de dubbele achterdeuren. Mini Clubman Private Lease is interessant voor iedereen die in een trendy Mini wil rijden en behoefte heeft aan meer bagageruimte.

Elektrisch Leasen

Elektrisch leasen is met een opmars bezig. Als eerste in de zakelijk markt. Hierbij speelde het belastingvoordeel een grote rol. Maar nu groeit de de populariteit van de Private Lease Elektrische Auto ook snel onder particulieren. Mede door een subsidieregeling is het niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.