Herengracht500
Image default
Aanbiedingen

Contra-expert voor verzekerden

U heeft vast wel eens uw verzekering moeten aanspreken voor een schade in- of buitenhuis. U heeft lange tijd premie betaald en verwacht dat het allemaal soepel verloopt. In veel gevallen is dit gelukkig ook zo maar in veel gevallen ook niet. In zo’n geval dat het allemaal niet zo soepel gaat, is er contra-expertise nodig, een onafhankelijke expert die door uzelf wordt ingeschakelt.

Veel mensen kennen het begrip contra-expertise niet en leggen zich neer bij het besluit van de verzekeraar. Jammer, want zo kunt u als gedupeerde veel geld mislopen en dat kan later leiden tot aanzienlijke financiele problemen. U kunt dan bijvoorbeeld de schade niet herstellen mits u uw eigen vermogen ervoor aanspreekt, indien beschikbaar.

Het aanspreken van uw eigen vermogen is iets wat u zoveel mogelijk wil voorkomen. Soms is het er niet en gedupeerden raken dan dubbel en dwars gedupeerd door de schade. Juist daarom wil Schadeoplossing Nederland B.V. meer bekendheid brengen aan het begrip contra-expertise binnen de verzekeringswereld. Het begrip heeft overigens al wel ruime bekendheid binnen de sportwereld.

‘Gratis’ contra-expertise? Bijna!

Het recht op contra-expertise is door de overheid ingesteld en vastgelegd in de wet. De kosten voor contra-expertise mag daarom áltijd gedeclareerd worden op de verzekeraar. Het is dan wel belangrijk te vermelden dat de kosten voor contra-expertise binnen de redelijke grenzen moeten liggen. Expertisebureau Schadeoplossing Nederland blijft altijd binnen deze grenzen, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken. U zult nooit een rekening van hen ontvangen voor de geleverde diensten. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat u verzekerd bent.

Contra-expertise maar u bent niet verzekerd?

Bent u niet verzekerd voor uw inboedel of opstal? Dan kan de contra-expertise niet gedeclareerd worden en zijn de kosten voor contra-expertise wel voor uw eigen rekening. Natuurlijk wordt met u altijd eerst de opties besproken.

Hoe gaat contra-expertise in z’n werk?

Zoals de naam het al zegt betekent ‘contra’ tegen. Het is dus een tegen-expertise en om een tegen-expertise te kunnen uitvoeren is het wel van belang dat de eerste expertise gedaan is. Anders is er geen basis om over in gesprek te gaan met de verzekeraar. De contra-expert bekijkt de schade nadat de schade-expert van de verzekeraar is geweest. Op basis van zijn bevindingen wordt het gesprek aangegaan.

Waar zit het verschil?

Het verschil tussen de schade-expert en de contra-expert zit hem in de onafhankelijkheid. De contra-expert wordt door u ingeschakeld en werkt voor een onafhankelijk expertisebureau. De schade-expert wordt door de verzekeringsmaatschappij ingeschakeld en kan daardoor niet volledig onafhankelijk zijn.

Wilt u worden geholpen door een onafhankelijke expert? Iemand die uw schade op een juiste en eerlijke wijze beoordeeld? Schakel dan Schadeoplossing Nederland in en bel 088 – 888 5000 of ga naar de website!

 

https://schadeoplossing.nl