Herengracht500
Image default
Gezondheid

Bent u slechthorend?

 

Misschien heeft u wel een hoortoestel nodig. Zoek dan is naar de beste hoortoestellen bij jou in de buurt. Tegenwoordig hebben ze erg goede hoortoestellen, die ervoor kunnen zorgen dat er een wereld voor je opengaat. Slechthorend zijn is natuurlijk nooit leuk voor iemand, maar ook niet voor degene die dagelijks met jou werken. Laat daarom altijd bij klachten je oren checken, bij  je huisarts. Deze zullen een gehoorteste bij je doen, artsen hebben de beste apparatuur vandaar dat wij het raadplegen van een arts aanraden. Na de uitslag van de test is het negen van de tien keer zo, dat iemand een hoortoestel nodig heeft.

Online je hoortoestel kopen

Tegenwoordig is het zelfs al mogelijk je hoortoestel online te kopen. Er worden er erg veel aangeboden, in verschillende maten en merken. Natuurlijk zit er wel verschil in laat daarom altijd adviseren door een expert. Je wilt natuurlijk wel het beste voor je oren, en jezelf. Daarnaast is het kopen van een hoortoestel een dure aanschaf, je wilt dan wel zeker weten dat je toestel lang meegaat. In de meeste gevallen ben je gewoon verzekerd hiervoor, en  dekt de verzekering in principe alles. Vraag dit altijd naar bij je verzekering. 

De werking en nieuwste ontwikkelingen 

Wat is een hoortoestel eigenlijk?  Een hoortoestel is eigenlijk niks anders dan een klein apparaatje wat je achter je oren plaats. Hier zit een een klein draadje aan verbonden die direct contact maakt met je oor. Deze apparaten versterken eigenlijk het geluid om je heen, iemand die slechthorend is kan op deze manier veel beter horen. Natuurlijk ziet zo’n hoortoestel er niet heel mooi uit, daarom blijven ze hem ontwikkelen. En zijn ze op dit moment bezig met het ontwikkelen van een hoortoestel die je nauwelijks ziet zitten. Daarnaast zijn de meeste hoortoestellen niet waterdicht, ook hier wordt aan gewerkt. Er zijn bedrijven die dit over een jaar op de markt willen brengen, en dit te realiseren.