Herengracht500
Image default
Aanbiedingen

Context adverteren – wat is het?

google digitale werkplaats eindhoven ( Antwerpen)

Het internet biedt bedrijven vele manieren om hun producten en diensten te promoten. Een van de meest populaire is contextueel adverteren. We zullen u vertellen hoe dit soort advertenties werkt, welke taken het oplost, wat de voor- en nadelen zijn. En ook – we zullen enkele tips geven over hoe je een studio kunt kiezen om met contextuele advertenties te werken.

Contextueel adverteren is een vorm van online adverteren waarbij een advertentie beantwoordt aan de behoeften of interesses van de gebruiker en de inhoud van de pagina van de site waarnaar het leidt (Latijnse contextus – verbinding, verbinding).

De context omvat veel advertentie-indelingen:

 • tekst,
 • tekst grafisch,
 • goederenkaarten,
 • grafisch (banners),
 • geanimeerd (HTML5- en gif-banners),
 • audio- en videoadvertenties.

Het populairste advertentiesysteem is Google AdWords.

Mogelijkheden voor de adverteerder

Contextueel adverteren is een flexibele set tools waarmee u verschillende taken op internet kunt oplossen. Wat u kunt doen met context:

Geef advertenties weer aan mensen die geïnteresseerd zijn in uw producten of services.

Breng gebruikers terug naar de site die zijn vertrokken zonder een aankoop.

Bouw uw bedrijf of naamsbekendheid op

Laat advertenties zien aan klanten die in uw database staan.

Bouw meerfasige communicatieketens met de gebruiker en gebruik al het bovenstaande.

Los niet-standaard taken op – zoek bijvoorbeeld een publiek voor marketingonderzoek.

Beschikbare advertentieplatforms

Advertenties kunnen, afhankelijk van het formaat en de taken, op veel verschillende sites worden weergegeven. Afhankelijk van het advertentiesysteem en de site, kunt u de doelgroep vinden op basis van verschillende criteria en er een reclameboodschap in verschillende formaten naar uitzenden. Laten we het vervolgens hebben over de systemen die het meest worden gebruikt: zoekresultaten en advertentienetwerken.

CONTEXT ZOEKRECLAME

Mensen zoeken naar producten en services op Google. Hier kan een contextuele advertentie worden getoond, die de gebruiker informeert dat de adverteerder hem kan geven wat hij zoekt. Deze advertenties worden weergegeven in zoekresultaten en op zoeksites van advertentienetwerkpartners.

CONTEXT MEDIA GOOGLE

Met weergavenetwerken kunnen contextuele media-advertenties worden weergegeven op sites van partners van advertentiesystemen, die ook hun eigen services, zoals e-mail, bevatten. Het publiek van netwerken is veel groter dan dat van zoeken, omdat niet elke internetgebruiker iets zoekt, maar iedereen is op een bepaalde site of bron wanneer hij online zaken doet. Met behulp van advertentienetwerken kunt u een publiek vinden op basis van interesses of site-onderwerpen, degenen die de site hebben verlaten teruggeven, advertenties weergeven op het contactbestand en nog veel meer. Beschikbare formaten – tekst- en beeldadvertenties, banners, productkaarten, video’s.

Waarom is de context goed en wat zijn de nadelen ervan?

Contextueel adverteren heeft, zoals elke promotietool, zijn eigen sterke en zwakke punten.

Voordelen:

Veel mogelijkheden om uw doelgroep te vinden.

Flexibel budgetbeheer in realtime – campagnes kunnen op elk moment tijdens het laagseizoen worden stopgezet of in intensiteit worden verminderd.

Een snelle beoordeling van de effectiviteit – het resultaat zal al in de eerste maand zijn en het zal mogelijk zijn om snel een conclusie te trekken over de winstgevendheid van advertenties.

Nadelen:

Veel concurrentie in sommige niches, wat leidt tot een groeiend advertentiebudget.

Campagnes stoppen zodra het geld op is – de context heeft geen impact op de lange termijn.

De context impliceert niet dat er wordt gewerkt aan de kwaliteit van de site en de conversie ervan, indien nodig moet u een apart budget voor dit werk reserveren.

Wat bepaalt de kosten van contextuele advertenties

De kosten van de context bestaan ​​meestal uit twee componenten: het advertentiebudget en de betaling voor de diensten van de aannemer. 

De volgende indicatoren zijn van invloed op de hoogte van het advertentiebudget:

 • Concurrentie – hoe groter het aantal adverteerders dat advertenties over uw onderwerp wil plaatsen, hoe duurder de veilingstrijd voor de doelgroep zal zijn.
 • Strategie en limieten voor budgetbeheer – advertentiesystemen bieden verschillende strategieën voor het optimaliseren van biedingen, en een adverteerder kan zijn uitgaven kunstmatig beperken door limieten in te stellen, ongeacht sites en soorten plaatsing.
 • Kwaliteit van aanpassing van advertenties – de totale kosten van een klik op een advertentie hangen onder andere af van hoe aantrekkelijk het is voor gebruikers, dus de kwaliteit van de aanpassing is van invloed op de kosten van de adverteerder.
 • Promotie-geografie – hoe breder de geografie, hoe meer budget er nodig is om de doelgroep binnen deze geografie te bereiken.
 • Aantal sites en tools – elke tool vereist een apart advertentiebudget, dus hoe complexer uw mediaplan is, hoe meer geld er nodig is om het te implementeren.
 • Nauwkeurigheid van targeting – hoe breder en eenvoudiger de criteria zijn waarmee u een doelgroep zoekt, hoe meer mensen er onder vallen en hoe meer budget u nodig heeft om ze allemaal te bereiken. Het is belangrijk om een ​​balans te vinden tussen dekking en kwaliteit van de doelgroep.

Als u geen idee heeft welk budget voor contextuele advertenties moet worden ingesteld om uw problemen op te lossen, kan elk gespecialiseerd bureau u helpen. Een competente aannemer kan een set tools aanbieden, een advertentiebudget berekenen en deze berekeningen toelichten.

De kosten van de diensten van de aannemer zijn afhankelijk van de volgende parameters:

De kosten van een uur voor een bedrijf – hoe duurder een uur, hoe meer, als alle andere dingen gelijk zijn, de diensten van het bureau kosten.

Organisatie van processen – elk bureau heeft zijn eigen werkstandaard met contextuele advertenties. Hoe dieper de campagnes in deze standaard zijn ontworpen, hoe hoger de arbeidskosten en dus de kosten.

De complexiteit van het mediaplan – het starten van campagnes alleen via het zoeknetwerk vereist minder tijd voor contextspecialisten dan bijvoorbeeld het starten van zoekacties, displaytools en productcampagnes.

In de onderhandelingsfase zal een gekwalificeerd bureau de klant kunnen vertellen over prijzen en de geplande arbeidskosten voor het werken met contextuele advertenties.

Hoe u een bureau kiest om context op te zetten

Houd bij het kiezen van een aannemer om contextueel adverteren op te zetten rekening met de volgende criteria:

 • De ervaring van het bureau met uw onderwerp.
 • Aantal voltooide projecten.
 • Bedrijf en medewerkers hebben certificaten van advertentiesystemen.
 • Bereidheid om feedback te geven en contacten van tegenpartijen om aanbevelingen te controleren.
 • Transparantie van prijzen.
 • Proactiviteit – de bereidheid om in de details van het project te duiken, de strategie aan te passen en oplossingen voor te stellen.

U kunt een bureau vinden voor het opzetten van contextuele advertenties. Door filters op prijs of branche te gebruiken, kunt u een zoekopdracht vormen en uw zoekopdracht aanzienlijk verfijnen. Het is een snelle en gemakkelijke manier om een ​​betrouwbare aannemer te selecteren voor effectieve online advertenties.

https://www.webdeveloper.today/2021/10/connect-to-ip-address-port-22.html

https://webdevelopmentapp.com/nl/online-workspace.html