Herengracht500
Image default
Aanbiedingen

Wat te zoeken in een goede hondendrager

Wat te zoeken in een goede hondendrager

Uw hond verdient het net zo goed als u om de wereld te zien. Om ervoor te zorgen dat uw pup veilig en comfortabel kan reizen, heeft u een hoogwaardige hondenmand nodig. Met tonnen opties op de markt is het zeker moeilijk kiezen. Er is niet één beste optie. Het hangt af van het soort reizen dat u gaat maken en het type drager dat het beste werkt voor u en uw hond.  Hier zijn een paar dingen om te overwegen, voordat u uw nieuwe hondenmand gaat kopen.

Stijl van de drager

De stijl van de drager hangt af van uw persoonlijke voorkeur en het soort reizen. Als u gaat vliegen, moet u op zoek gaan naar door luchtvaartmaatschappijen goedgekeurde draagzakken. Controleer voor het boeken van uw ticket de restricties voor hondendragers van uw luchtvaartmaatschappij om er zeker van te zijn dat uw puppy met u mee kan reizen.

Zachte zijde: Deze dragers zijn populair omdat ze licht en gemakkelijk mee te reizen zijn. Als u ze niet gebruikt, zijn ze eenvoudig op te bergen. Veel van de beste door luchtvaartmaatschappijen goedgekeurde hondendragers zijn zacht, omdat ze gemakkelijk onder uw stoel passen.

Harde kant: Als u duurzaamheid nodig hebt, dan is de beste reismand voor honden een harde kant. Deze bieden meer bescherming voor uw hond en maken het schoonmaken gemakkelijker. Als u een grotere hond hebt die mee moet in het vrachtruim van een vliegtuig, dan hebt u een harde hoes nodig.

Draagbaar: Hiermee kun je niet alleen je hond dicht bij je houden, maar ook je handen vrij houden. Een draagzak voor puppy’s is vergelijkbaar met een draagzak voor baby’s en u kunt ze voor of achter u dragen. Zorg ervoor dat u en uw hond zich comfortabel en veilig voelen met een draagbare drager. Het is een goed idee om ervoor te zorgen dat er wat extra beveiliging is, zoals ritsen.

Grootte van uw hond

Bij het kiezen van een reismand voor huisdieren is het belangrijk te weten wat hun gewicht is en wat hun lengte, breedte en hoogte is. De reismand moet groot genoeg zijn, zodat de hond zich kan uitstrekken, comfortabel kan bewegen en zich kan omdraaien. Als u kiest voor een drager met harde wanden, wilt u uw hond een paar centimeter meer bewegingsruimte geven dan bij een zachte, uitbreidbare drager. Bij een zachte drager kunt u bijvoorbeeld overwegen drie tot vier centimeter meer ruimte te geven op schouderhoogte, of vijf tot zes centimeter bij een harde drager.

Rugzakken en draagzakken zijn van nature strakker dan standaarddragers. Deze zijn gericht op kleinere honden. Hoewel sommige grote honden misschien denken dat ze schoothondjes zijn, wil je ze niet in een draagbare drager stoppen en het risico lopen je te verwonden.

Een van de belangrijkste dingen om voor te zorgen is dat uw drager niet te klein is voor uw hond. Draagzakken voor grote honden vergen misschien wat meer onderzoek, vooral als u wilt dat ze geschikt zijn voor vliegreizen. Het is echter meer dan de moeite waard om de juiste hondendraagzak te vinden voor uw kostbare pooch.

Gemak van schoonmaken

Harde tassen zijn meestal het gemakkelijkst schoon te maken omdat u ze gewoon kunt afvegen. Als u kiest voor een draagbare of zachte drager, zal een drager die in de wasmachine kan, uw leven gemakkelijker maken, omdat honden onvermijdelijk op een bepaald moment een puinhoop maken. Zelfs als de drager niet in de wasmachine kan, zijn sommige dragers voorzien van verwijderbare en wasbare kussentjes die gemakkelijk te reinigen zijn.

Draagbaarheid

De beste reismand voor u is er een die gemakkelijk te vervoeren is en die u probleemloos kunt dragen. Als u vaak met uw hond gaat vliegen, is het belangrijk dat u uw hond comfortabel door het vliegveld kunt dragen. Gaat u op reis en wilt u uw hond in een reismand houden om hem veilig te houden, dan is draagbaarheid misschien niet zo belangrijk als u hem niet vaak hoeft te dragen of te verplaatsen.

Opbergvakken

Sommige hondendragers hebben vakjes om dingen als traktaties of afvalzakjes in op te bergen. Vooral als u niet reist met de reistas van uw hond, kan de extra opslag echt van pas komen. Zachte tassen kunnen één of twee vakken hebben, terwijl rugzakdragers nog meer opbergruimte hebben.

Als u van plan bent een draagzak aan te schaffen om buitenactiviteiten met uw hond te doen, zoals wandelen, dan is opslag erg belangrijk. In de vakken kunt u benodigdheden zoals een riem en speelgoed voor uw hond opbergen, evenals de waterfles en reisbak van uw hond.