Herengracht500
Image default
Winkelen

Waarom elke man Baardolie Moet Gebruiken

De traditionele barbershop heeft het mannelijke geslacht al eeuwenlang geserveerd met alles wat nodig is voor een goed verzorgde baard. De olie die oorspronkelijk werd gebruikt, was eenvoudigweg een combinatie van olijfolie en cederhout. De baardolie van vandaag is echter veel meer dan alleen een eeuwenoude mix vanolie. Het biedt talrijke voordelen voor baardgroei, hydratatie en verzorging. In dit artikel leggen we uit waarom elke man baardolie moet gebruiken.

Voordelen van Baardolie

Er zijn tal van redenen waarom elke man baardolie zou moeten gebruiken. Hieronder staan de top 5 op een rij.

De hydraterende en verzorgende eigenschappen

Baardolie is rijk aan vitamines en mineralen en heeft sterk hydraterende, kalmerende en verzorgende eigenschappen. Daarom is het aanbevolen om het dagelijks na het douchen aan te brengen. Een gehydrateerde en verzorgde baard zal niet alleen langer groeien, maar ook gezonder en minder kroezen en pluizen.

Vermindert de jeukende haren van de baard

Tijdens het groeiproces kan een jeukende baard vervelend zijn. Ook kunnen haren gespleten punten hebben, wat weer een jeukend gevoel geeft. Baardolie zorgt ervoor dat deze jeuk wordt verminderd door gifstoffen, bacteriën en dode huidcellen te verwijderen.

Anti-veroudert de huid

Baardolie bevat ingrediënten die ervoor zorgen dat mannen een gladde, kalme en gehydrateerde huid onder hun baard krijgen. Het helpt mannen bij het verminderen van uitdroging en antiveroudert de baardhuid door de aanmaak van collageen te stimuleren.

Tegengaan van droogheid

Baardolie is ook erg handig als het gaat om je baard te bestrijden. Als je baard eenmaal begint te drogen, worden de haren kroezig en zacht. Baardolie conditioneert de haren, waardoor je baard er gezonder uitziet en langer en beter groeit.

Geen verstopping van de poriën

Baardolie zorgt ervoor dat er geen verstopping van de poriën onder je baardgebied plaatsvindt. De ingrediënten waar baardolie meestal uit bestaat zoals arganolie, jojobaolie, vitamine E, avocado-olie en meer, helpen de poriën open te houden. Dit resulteert in gezondere haren, waardoor je baard er gezond en glanzend uitziet.

Hoe Gebruik je Baardolie?

Om ervoor te zorgen dat je baard gehydrateerd, verzorgd en jeukvrij blijft, is het aanbevolen om baardolie minstens één keer per dag aan te brengen. Breng de olie aan op de schone baard door gematigd wat olie in je handpalmen te masseren. Vervolgens wrijf je de olie goed in je baard, zodat je haren van wortel tot punt worden bedekt. Op deze manier voorkom je schilfering van de hoofdhuid, het verdwijnen van de droge pluizen en het maken van of gekroezelde of geknepen haren.

Conclusie

Baardolie is een uitstekende manier om mannen te helpen hun baard te onderhouden en te verzorgen. Door het dagelijks te gebruiken, kun je je baard hydrateren en verzorgen, waardoor hij er gezond en glanzend uitziet. Om te weten wat de beste prijs is voor baardolie, klik hier.