Er zijn behoorlijk wat goedkope brommers op de markt. Er is een overvloed aan merken en modellen die rond de duizend euro worden verkocht. Geen geld als je ziet wat er voor een techniek er achter schuilt en hoe aantrekkelijk ze er soms uitzien. Maar zijn goedkope brommers ook goede brommers? Wat zijn de kenmerken van goede budget scooters en waar moet je bij aanschaf van goedkope brommers op letten?

 

Goedkope brommers lijken op elkaar

Als je goedkope brommers gaat vergelijken zul je waarschijnlijk wel hebben gemerkt dat ze verdacht veel op elkaar lijken. Of het nou een Grande Retro is, een Turbho, Vespelini, La Souris, VOM of Riva scooter, het zijn allemaal retro scooters op basis van de bekende Italiaanse Vespa. Dat is niet zo vreemd want de meeste goedkope brommers komen van dezelfde fabrieken in China die op basis van dezelfde mallen worden geproduceerd.

 

Verschillen tussen goedkope brommers

De onderdelen voor brommers van pakweg duizend euro zijn vrijwel identiek. De prijs / kwaliteitsverhouding is behoorlijk goed, metaal zal wat sneller roesten dan luxe scooters en onderdelen zijn meer aan slijtage onderhevig. Door goedkope brommers netjes te onderhouden kun je er toch lang op rijden zonder hoge kosten.

 

De assemblage kan wel verschillen. Niet elke importeur zet hun goedkope brommers goed in elkaar. Dat is een risico want je wilt geen goedkope brommers met losse schroeven. Dat kan gevaarlijk zijn. Let dus naast de prijs en het uiterlijk ook op de winkel waar je goedkope brommers kunt kopen. Hebben ze verstand van hun producten en kunnen ze de nodige service verlenen?

 

Onderhoud bij goedkope brommers

Let bij het onderhoud van goedkope brommers op de verkrijgbaarheid van vervangende onderdelen en accessoires. Kies voor een brommer waar je (online) eenvoudig onderdelen voor kunt bestellen. Je zult zien dat sommige onderdelen voor meerdere merken te gebruiken zijn, dat komt omdat ze technisch gelijk zijn. Als je twijfelt neem dan eerst contact op met de leverancier.

 

Kies bij voorkeur voor een dealer die meerdere merken en types kan leveren. Dat maakt vergelijken eenvoudiger en je kunt kiezen welke goedkope brommers aansluiten bij jouw voorkeuren en wensen.

https://www.fastfuriousscooters.nl/brommer/