Herengracht500
Image default
Business

Cryptocurrency IOTA

IOTA is een cryptocurrency gelanceerd in mei 2017. Deze cryptocurrency richt zich op de ‘Internet of Things’ (IoT). Internet of Things is een term die de laatste jaren steeds populairder is geworden en richt zich op het concept dat steeds meer (dagelijkse) apparaten aangesloten zijn op het internet. 

Denk aan domotica zoals de Google Home, je smartphone, koelkasten, wasmachines enzovoorts. Door deze apparaten aan te sluiten op het internet en data te gebruiken die vergaard wordt, worden machines efficiënter en ‘denken’ ze met je mee. 

De verwachting is dat de markt voor IoT in 2020 meer dan 3 triljoen is (3000 miljard). Waar wat is IOTA precies? IOTA richt zich op deze ontwikkeling en markt door middel van een cryptocurrency munt. 

IOTA kopen bij Bitvavo 

Bitvavo biedt een enorm gebruiksgemak. Normaal gesproken is er een aparte wallet vereist voor iedere cryptovaluta. Bitvavo beheert deze voor je en slaat deze op in offline portemonnees. Deze zijn afgesloten van het internet en daardoor niet te hacken. Alleen de belangrijkste personen binnen het bedrijf hebben toegang tot  deze offline opslaglocatie. IOTA kopen doe je dus bij Bitvavo.

 

Gerelateerde artikelen

Airconditioning Prijs

Pand16 unieke tegel looks

beter behoudt van de kerstboom